Maracatu Masters of the World i Stockholm

 

 

Projekt kommer att ske i Sverige mellan 10 och 13 november 2010


Stockholm: Datum: 2010/11/12

Tid: 18:00 – 22:00
Pris: 400Kr 

Lokal : Kämpingehallen - Tensta
Kontakt: Carlos Olavo Svensson ”OLAVO”             0760 611 311       eller cariocakif@hotmail.com


Carioca KIF bjuder in till en unik workshopdag med tre mestres i maracatu som kommer till Sverige i november. Det är fantastiskt att de kommer hit, och stort att få vara med på en workshop med dem. 

Dagen ska ge en för en djupare kunskap om den afrobrasilianska rytmen och traditionen Maracatu de Baque Virado. Det blir inte bara slagverk, utan religiös och personlig erfarenhet för varje Mestre.

Förkunskaper: Alla är välkomna, ett plus om man spelar redan trummor. Vet du ingen aning om vad Maracatu är, förbered dig gärna med att besöka Baquetums hemsida (ww.baquetum.com), se filmklipp och liknande. Leta efter på Youtube eller musik site på följande: Maracatu Estrelha Brilhante de Igarassú, Maracatu Leão Coroado Maracatu , Cambinda Africano, Maracatu Nacao Pernambuco, Nacao Zumbi, Maracatu Estrela Brilhante, Corpos Percussivos mm.

Mestres som deltar i projektet:
Mestre Gilmar började som trumslagare (batuqueiro) i Maracatu Estrelha Brilhante de Igarassú, som leddes av hans farfar, när han var tre år gammal. När hans farfar gick bort tog Gilmar som sin plikt att bli ny Mestre för sin Nation. Bortsett från detta tar Gilmar även del i gruppen Coco de Olga tillsammans med sin mor, Dona Olga (som p g a hälsoproblem inte kunde medverka i årets Masters Nation).

Mestre Afonso är en av de mest värderade Master of Pernambuco. Leder Maracatu Leão Coroado som religion och är Mestre och ordförande i denna nation. I sitt CV har utförts workshopar i Europa, Kuba och i hela Brasilien. Leão Coroado är också ett levande arv av Pernambuco.

Arlindo Carneiro dos Santos känd som Mestre Arlindo, är ordförande i Maracatu Cambinda Africano, grundade av Mestre Natércio, hans far. Arlindo har tillbringat många år tillsammans med Mestre Luiz de França, en av de mest inflytelserika personligheterna inom Maracatu från Pernambuco, där han lärt sig mycket och för vidare dess tradition och historia.


Instrumenter: Vi har lån instrumenter men om Ni äger en alfaia, en agogo, an caixa ( virveltrumma) eller xequere , ta det med Er.

Program:
Vardagar

18:00 Samling och presentation av varje Mestre.
18:30 Debattcirkel för att svara på frågor.
19:00 Slagverk masterclass med Mestre Arlindo (caixa, mineiro, gonguê och alfaia)
20:00 Slagverk masterclass med Mestre Gilmar (caixa, mineiro, gonguê och alfaia)
21:00 Slagverk masterclass med Mestre Afonso (caixa, mineiro, gonguê och alfaia)
22:00 Slut på aktiviteter



● Slagverk: I slagverksworkshopen kommer de besökande mestres att utveckla olika sätt att spela varje nation, dess unika klang och skillnaden mellan dem.

De kommer att lära folk att spela: alfaia, Mineiro , gonguê och xequerê. Varje Mestre lär ut sin egen nations spelstil, eftersom varje grupp har sin egen stil.
● Seminarier och debatt: Innan ett möte kommer vi att ha en församling och debatt cirkel där Mestres kommer att presentera sig själva och sina nationer, vilket ger mer kunskap och förståelse till deltagarna. Efter detta, en debatt kommer att startas där de kommer att ta upp religiösa skillnader i varje nation. Denna cirkel har betydande värde som också viktigt att samverka med det Mestres man svarar på frågor och tvivel från allmänheten.



www.cariocakif.webnode.com

https://www.facebook.com/event.php?eid=132484930135539&ref=ts


Bor Ni inte i Stockholm kan du deltar i följande städer:

2010/11/10 Malmö
Anmäl er genom att skicka ett mail till mariananomundo@live.com.
Priset för en workshop och föreläsningar är 300 kr.

2010/11/11 Göteborg
Clara Neto 
clara@brasilsverige.se
Pris : 400 kr icke medlemmar och 300kr medlemmar


2010/11/13 Uppsala
For info in English, see https://gandaia.org/page11.htm
and call Magnus,             0762-625698      
Kostnad: 400 kr/person, inklusive lån av instrument.
Vi återkommer snart med tider, lokal mm

Priset 400kr per person